сряда, 5 юни 2013 г.

ТЕСТО ЗА ПИРОЖКИ И МЕКИЦИ


ПРОДУКТИ :

125 мл.прясно мляко
125 гр.кисело мляко
1 яйце
50 гр.захар
1/2 ч.л.сол
1 пак.суха мая
75 гр.краве масло
около 1/2 кг.брашно

Замесваме тесто,като маслото се втрива накрая.Оставяме да втаса.

Разделяме на топки.За пирожките приготвяме плънка по избор - сварени картофи,смачкани на пюре и объркани със запържен лук
-кайма,предварително запържена
-сирене с яйце
Вземаме една топка от тестото,разтваряме на кръг или елипса,слагаме малко от плънката и затваряме,като притискаме добре краищата.


Леко заобляме с ръце да стане като пуричка.


Изпържваме добре в сгорещено олио.


За мекиците - леко раздърпваме тестото като питка и изпържваме.