вторник, 18 февруари 2014 г.

БИСКВИТЕНА ТОРТА С КРЕМ ОТ НИШЕСТЕ



ПРОДУКТИ:

бисквити PETIT BEURRE
1л.прясно мляко
150гр.захар
1 пакетче нишесте (60гр)
1 ванилия
малко мляко за напояване на бисквитите или сок от компот

Първо приготвяме крема.В тенжера слагаме млякото със захарта,като отделяме една чаша от него.В отделеното мляко разтваряме хубаво нишестето.Щом млякото заври,вземаме по малко от него и добавяме в съда с нишестето като бъркаме,както правим застройка за супа.След това изсипваме всиката смес в тенджерата с врящото мляко.Бъркаме докато се сгъсти,след което сваляме от огъня.
В тавичка (аз ползвам продълговата форма за кекс за да стане по-висока тортата) нареждаме ред бисквити,като предварително ги топим в млякото или компота.Отгоре изсипваме малко от крема.Редим втори ред бисквити (пак натопени предварително в мляко) и отново крем.И така правим колкото реда искаме да е тортичката.
След като изстине хубаво,украсяваме отгоре по желание с натрошени орехи или кокосови стърготини,шоколадови пръчици,натрошени на блендера бисквити или каквото друго искаме.
*** Може да се добави какао или шоколад в крема.