понеделник, 30 май 2016 г.

ТЕЛЕШКИ ДРОБ НА ТИГАН









ПРОДУКТИ:

1/2 кг.телешки дроб
1 главичка лук
100 мл.бяло вино
скилидка чесън
сок от 1/2 лимон
сол,черен пипер

Нарязваме дроба на ивички.В подходящ тиган слагаме олио да загрее.Запържваме дроба заедно с нарязания на едри шайби лук.Осоляваме и загасяме с виното.Изчакваме да се изпари алкохола и добавяме лимоновия сок и ситно нарязания чесън.Подправяме с черния пипер и поднасяме.





Добър апетит!!!!!

четвъртък, 26 май 2016 г.

КОМПОТ ОТ КАЙСИИ





ПРОДУКТИ:

кайсии
захар
индрише

Подбираме здрави и с твърда месеста част кайсии.Измиваме ги и ги нарязваме на две или три парчета всяка една.
Напълваме 2/3 от буркана с плод,слагаме захарта и по един лист индрише и доливаме с вода до ръба на буркана.Запечатваме добре бурканите.


В дълбока тенджера слагаме на дъното плат и отгоре нареждаме бурканите.Доливаме с вода,така че да ги покрие 2-3 пръста.Варим 30 минути (засичаме от момента на завиране на водата).
Вадим бурканите и ги обръщаме с капачките надолу докато изстинат.




понеделник, 23 май 2016 г.

ПОСТНА МАНДЖА С КАРТОФИ И ПАТЛАДЖАН




ПРОДУКТИ:
2 патладжана
4-5 картофа
1 морков
3 домата
1 глава лук
1 ч.л.червен пипер
люта чушка (по желание)
2 скилидки чесън
олио,сол,захар,черен пипер
магданоз,клонче джоджен

В тенджера загряваме олиото и задушаваме едро нарязания лук.Добавяме нарязаните картофи,морков и патладжан.След като се позапържи зеленчука прибавяме червения пипер.Разбъркваме няколко пъти и добавяме смлените домати,чушката и чесъна.Доливаме чаша топла вода и оставяме на слабо да ври.След като поомекне зеленчука подправяме ястието  с 1 ч.л.захар,сол на вкус,черен пипер,магданоз и джоджен.Оставяме да поври около минута-две и сваляме от огъня.


Да ви е сладко!!!!!!!!