сряда, 5 февруари 2014 г.

ТЕЛЕШКО ВАРЕНО



ПРОДУКТИ:

500гр.телешко месо (ако е с кокал още по-добре)
1 глава лук
4-5 картофа
2 моркова
1 пиперка
1 тиквичка(по желание)
клонче целина
1 даф.лист
1 кубче кнор (зеленчуков)
ч.пипер на зърна
2-3 зрънца бахар
магданоз
сол на вкус
олио

Първо слагаме телешкото месо в тенджера под налягане за около час да се посвари,като в началото обираме пяната.
Всички зеленчуци се нарязват на едро.

Слагаме олиото,зенчуците и подправките в тенжерата с месото и варим на слаб огън още около 45мин до час.
Сервираме така или ако искаме правим застройка от 1-2 жълтъка и лимонов сок.Разбиваме жълтъците с лимоновия ясок.Първо добавяме по малко от горещата супа,след което изсипваме в тенжерата и бъркаме енергично.
На тази снимка е без застройка.

Тук вече е със застройка.