ПРОДУКТИ:
2 яйца
1 чаена чаша захар
1 кафяна чашка мед
1 чаена чаша олио
1 чаена лъжичка канела
1 чаена лъжичка хл.сода
1 ванилия
брашно,колкото поеме за меко тесто
НАЧИН НА ПРИГОТОВЛЕНИЕ:
Разбиваме яйцето със захарта.Прибавяме меда,канелата,олиото,хл.сода, ванилията и
накрая брашното.Замесваме тесто.Вземаме една част и с точилката отваряме лист с дебелина от 0,5 до 0,8 мм.Изрязваме с формички по желание.Печем на 170 градуса около 10 минути.Украсяваме с белтъчна глазура.
ПРОДУКТИ ЗА БЕЛТЪЧНАТА ГЛАЗУРА:
1 белтък
150 - 200 гр.пресята няколко пъти пудра захар
1 - 2 капки лим.сок
Разбиваме на ръка до гъста смес.
Коментари
Публикуване на коментар