ОПИТАЙТЕ ТОЗИ МНОГО ВКУСЕН,ЛЕСЕН И СПОЛУЧЛИВ КЕКС......
ПРОДУКТИ:
500 грама брашно,пресято предварително
1 1/2 чаена чаша ( 250 гр ) краве масло или маргарин
2 1/2 чаени чаши ( 440 гр ) захар
4 - 5 яйца
1 бакпулвер
1 1/4 чаени чаши прясно мляко ( 260 мл )
ванилия,настъргана портокалова кора
Разбиваме маслото на миксера,като на етапи прибавяме захарта и едно по едно яйцата.Продължаваме биенето за 3 минути.Постепенно добавяме от брашното,смесено с бакпулвера и млякото (миксера е на по слаба скорост).Накрая се слагат ванилията и настърганата портокалова кора.Исипваме сместа в две кръгли форми за кекс с d-22 см.предварително намазани с масло и поръсени с брашно.Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса от 50 до 60 минути.Оставяме 10-на минути във формите да поизстине,след което изваждаме Ръсим с пудра захар.
ЗАБЕЛЕЖКА; По желание можем да заменим прясното мляко с 1 1/2 чаени чаши кисело мляко.
ЗА ШОКОЛАДОВ КЕКС:
Разтапяме на водна баня кувертура и като поизтине малко добавяме към кексовата смес.Разбъркваме добре с миксера.
ДА ВИ Е СЛАДКО ...
ПРОДУКТИ:
500 грама брашно,пресято предварително
1 1/2 чаена чаша ( 250 гр ) краве масло или маргарин
2 1/2 чаени чаши ( 440 гр ) захар
4 - 5 яйца
1 бакпулвер
1 1/4 чаени чаши прясно мляко ( 260 мл )
ванилия,настъргана портокалова кора
Разбиваме маслото на миксера,като на етапи прибавяме захарта и едно по едно яйцата.Продължаваме биенето за 3 минути.Постепенно добавяме от брашното,смесено с бакпулвера и млякото (миксера е на по слаба скорост).Накрая се слагат ванилията и настърганата портокалова кора.Исипваме сместа в две кръгли форми за кекс с d-22 см.предварително намазани с масло и поръсени с брашно.Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса от 50 до 60 минути.Оставяме 10-на минути във формите да поизстине,след което изваждаме Ръсим с пудра захар.
ЗАБЕЛЕЖКА; По желание можем да заменим прясното мляко с 1 1/2 чаени чаши кисело мляко.
ЗА ШОКОЛАДОВ КЕКС:
Разтапяме на водна баня кувертура и като поизтине малко добавяме към кексовата смес.Разбъркваме добре с миксера.
Коментари
Публикуване на коментар