ПРОДУКТИ:
1 пакет бисквити (225гр)Пти мпер (обикновени)
ЗА КРЕМА:
500 мл.пр.мляко
125 гр.кр.масло или маргарин
3с.л.корн флаур (цар.нишесте)
4 с.л.захар
100 гр.шоколад кувертура
ЗА ОТГОРЕ:
Разбита сметана или шоколадова сметана,леко подсладена
Варим прясното мляко с нишестето и захарта.Щом започне да се сгъстява прибавяме маргарина и шоколада.Кремът не се оставя да се сгъсти много.Сваляме от огъня и прибавяме начупените небрежно с ръце бисквити.Разбъркваме и слагаме сместа във форма за торти.Заглаждаме отгоре и оставяме да изстине.
Готовата торта украсяваме по желание.Аз съм я направила с едно пакетче суха шоколадова сметана разбита с 200мл.студено неподсладено кондензирано мляко.Подсладих с малко кондензирано подсладено мляко.
Коментари
Публикуване на коментар