СЛАДКО ОТ ЯГОДИ

Любимо сладко.....от любими плодове.
Вкусно и ароматнооооо....





ПРОДУКТИ:

на 2 килограма ягоди - 1,5кг.захар
1 ч.л.лимонтозу

Ягодите се изчистват от дръжките и се измиват от вечерта.Прецеждат се добре от водата и се засипват  с необходимото количество захар.Оставят се така една нощ.


На другия ден ги слагаме в тенджера и варим на слаб огън,като внимаваме да не кипнат.В началото сместа се разпенва и кипва.Пяната се отделя с решетъчна лъжица.Ако случайно сте залепнали за компютъра може да ви се случи както при мен следното:


И после идва ред на голямото търкане.
И така..... като поврът 15-20 минути,съвсем леко да поомекнат вадим ягодите с решетъчна лъжица и продължаваме да варим сиропа,докато се сгъсти.Щом достигне желаната гъстота връщаме отново ягодите,добавяме лимонтозуто и варим още 2-3 минути.Пълним готовото сладко в чистите и сухи бурканчета както е горещо и обръщаме с капачките надолу докато изстине.







ЗАБЕЛЕЖКА: Вода не се слага въобще в сладкото.Ягодите си пускат много сок до сутринта,който иска доста варене след това,докато се сгъсти.

Коментари

  1. I az taka gi pravq, samo edno dopulnenie....predi da slojim qgodkite sas zaharta, dobre e da se potopqt v limonov sok, i posle pri vareneto ostavat celi4ki!!!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар