ПРОДУКТИ ЗА ЕДНА ДОЗА (40-44 броя):
3,5 - 4 чаени чаши брашно (за меко и еластично тесто)
1,5 пакетчета суха мая
1/2 ч.ч.вода
1 ч.ч.прясно мляко
1 яйце
1 яйце
щипка сол
4 с.л.захар
1/2 ч.ч.краве масло
ПРОДУКТИ ЗА 1/2 ДОЗА (20-22 броя):
2 ч.ч.брашно
1 пакетче суха мая
1/2 ч.ч.прясно мляко + 1/4 ч.ч.вода (течноста да е общо 3/4 ч.ч)
1 малко яйце
1 малко яйце
малко сол
2 с.л.захар
1/4 ч.ч.краве масло
От изброените продукти замесваме меко и еластично тесто.Оставаме на топло да втаса.
След като е готово вземаме една част от него и разтваряме с точилката лист около 0,5см.С помоща на 2 чаши изрязваме кръгчета,кото поставяме в тава или на хартия за печене.
Готовите понички оставаме отново да втасат,след което пържим в сгорещена мазнина.На снимката по-долу са след втасването.
Още горещи ги овалваме в кристална захар за да полепне по тях.
Коментари
Публикуване на коментар