ПРОДУКТИ:
500гр.брашно
1/2 бакпулвер в брашното
1/2 пакетче суха мая
1 и 1/4 ч.ч.пр.мляко
1/4ч.ч.кр.масло
2с.л.царевично нешесте
1ч.л.сол
1ч.л.захар
ПЛЪНКА:
по наш избор
малко масълце
От изброените продукти змесваме тесто.Завиваме с кърпа и оставаме да втаса.
Вземаме една малка топка и с точилка разтваряме на питка.
Намазваме на тънко с малко масло и слагаме плънката.Аз сложих съвсем небрежно салам,малко сирене и наръсих с кетчуп.
Затваряме тестото от двете страни като го формяме с ръце като цървулче.
Отгоре слагаме малко настърган кашкавал или парченца от него както направих аз.
Нареждаме готовите гондолки в намазана с олио тавичка.
По желание може да ги наръсим със сусам.Оставяме така за около 30 минутки,след което ги мажем с жълтък и печем в предварително загрята фурна докато се зачервят.
Коментари
Публикуване на коментар