Леки,приятни,с вкус и аромат на лимон.
ПРОДУКТИ:
за 12 пастички
150гр.кр.масло
150гр.захар
3 средно големи яйца
щипка сол
150 гр.брашно със съдържание на бакпулвер в него
(ако е обикновено брашно трябва да се добави 1/2 пак.бакпулвера)
настъргана кора от 1 и 1/2 лимона
СИРОП:
70мл. лим.сок
90гр.захар
ЗА ПЪЛНЕЖА:
заквасена сметана или цедено кисело мляко
подсладено кондензирано мляко
Разбиваме с миксера маслото със захарта да станат на крем.Добавяме солта и на смени по малко от брашното и едно по едно яйцата,като след всяко яйце добавяме по малко брашно за да не се пресече маслото.Накрая прибавяме и настърганата лимонова кора.
Разпределяме сместа във силиконови формички.В случая аз използвах формички сърца.
Печем в предварително загрята фурна на 170-175 градуса около 15 минути до суха клечка.Вадим от формичките и оставаме да изстинат.(На този етап може да се оставят така като мъфини.Тестото е маслено и много вкусно).
Слагаме лимоновия сок и захарта на котлона да заврат.Бъркаме да се стопи захарта.
В купичка смесваме сметаната или киселото мляко с подсладеното кондензирано мляко.Правим малко количество,защото сладките не поемат много.Затова и не съм дала точното количество на продуктите за крема.Подслаждаме с конд.мляко по наш вкус,в зависимост от това колко сладко обичаме.Добавяме малко лим.сок и настъргана кора от останалия 1/2 лимон.
Изстиналите сърца режем с нож на три пласта.Вземаме най -долния пласт и с лъжичка сиропираме леко.Намазваме с крема.Правим същото и с втория пласт и захлюпваме върху първия.Него също мажем с крем.Третия пласт само сиропираме и захлюпваме върху втория.
След като свършим с всички пастички украсяваме по наше желание.Аз имах в момента парченце бяла кувертура,разтопих го и направих черти върху всяка пастичка.Отгоре ръснах малко шоколадови пръчици.
Коментари
Публикуване на коментар