ЗАХАРИНКИ (КОРЕКОМКИ)





Даааа.....това са едновремешните сладки с крема сирене.Тези дни ги мярнах в някоя от кулинарните групи и се сетих за тях.Последно ги бях правила миналата година.Стават толкова лесно и бързо,а започна ли да ги ям...... трудно се спирам,защото на вкус ми напомнят бисквити "Сълзица",които обожавам.В нета има много рецепти,но общо взето всички си приличат.Ето и моята:


ПРОДУКТИ:
125 гр.меко краве масло
250 гр.крема сирене или филаделфия
1/2 бакпулвер
2 и 1/3 до 2 и 1/2 ч.ч.брашно
1 ванилия

От изброените продукти замесваме меко тесто,което слагаме в хладилника за около час.След като го извадим вземаме 1/3 от тесто и с точилката разточваме лист с дебелина 2-3мм.С помоща на малка чаша или формичка изрязваме кръгчета.


В купичка слагаме малко захар.Всяко кръгче намазваме с леко разбит белтък само от едната страна и топваме в захарта,след което сгъваме на две така,че захарта да остане от вътрешната страна.


Така,както е прегънато го топваме отново в захарта само от едната страна и сгъваме отново на две,пак със захарта от вътрешната страна.С две думи всяко кръгче се сгъва на четири,като го топваме всеки път в захарта.


Сгънатите сладки отново топваме само от едната страна в захарта и редим в тавичка застлана с хартия за печене.


Печем в предварително загрята фурна на 185-190 градуса около 20-на минути в зависимост от фурната.






Коментари