ПРОДУКТИ:
2 домата
1 стрък пресен лук
3-4 с.л.брашно със съдържание на бакпулвер в него
сол на вкус
малко захар (за неутрализация на киселината на домата)
100гр.сирене
1 с.л.зехтин
ч.пипер,магданоз
копър или гюзум
За млечно-чесновия сос:
6 с.л.кис.мляко
3 с.л.майонеза
1 скилидка чесън
копър по желание
сол на вкус
черен пипер
Доматите се нарязват на много малки кубченца и се оставят да се поизцедят от сока (леко натискаме с ръка).В купа смесваме доматите със ситно нарязания лук,брашното,натрошеното на ситно сирене,олиото и подправките.Омесваме добре.С лъжица гребваме малко от сместа и овалваме в брашно.Оформяме кюфтенцата и пържим в мазнина.
Смесваме продуктите за соса и сервираме.
**Кюфтенцата се правят малки и плоски за да се изпържат добре.
**Мазнината не трябва да е много гореща,за да се изпържат и отвътре.
**Брашното в сместа варира според това колко е рядка сместа.
Коментари
Публикуване на коментар