Едва ли има някой,който не си прави това ястие през лятото.Това е най-бързото решение за обяд или вечеря,а в същото време е вкусно и леко ястие.Ароматът на пържен пипер е неустоим.Ето как го правя аз:
ПРОДУКТИ:
1 кг.пипер
1 кг.домати
2-3 скилидки чесън
олио за пърженето
зехтин за соса
сол на вкус
захар на вкус(около 1ч.л.)
магданоз
1 яйце (по желание)
сирене (по желание)
Първо измиваме и подсушаваме чушките.След това ги изпържваме в сгорещеното олио,докато се зачервят от всички страни.
Отделно в дълбок тиган задушаваме в зехтина смлените или настъргани домати(предварително обелени).Щом поври 2-3 минути добавяме нарязаните скилидки чесън,солта и захарта.Варим на слаб огън докато се посгъсти соса.Малко преди да изключим добавяме разбитото яйце и натрошеното сирене.Разбъркваме соса и изключваме котлона.Подправяме с магданоз.
Изпържения пипер се подрежда в чиния и се залива със соса.
*** Сосчето може да се направи и само с домати,без яйцето и сиренето.Аз го правя и в двата варианта.
*** Сосчето може да се направи и само с домати,без яйцето и сиренето.Аз го правя и в двата варианта.
Коментари
Публикуване на коментар