БАНИЦА - БЮРЕК



Начина на приготвяне и съставките на тази баница се приближават до баницата на тиган.Разликата е,че тук се пече във фурната като всяка една друга баница.В продуктите няма яйца и мляко и резултатът е като купените банички - хрупкави и вкусни.





ПРОДУКТИ:
450гр.кори за баница
250гр.сирене
1ч.ч.(без един пръст)вода
1/2ч.ч.олио
сол на вкус

В купа смесваме водата,олиото и солата.Намазваме тавичка с d-26см.с мазнина.Поставяме 3 листа,като краищата оставяме да излизат извън тавата и всеки лист се напръсква със сместа от вода и олио.
От останалите листи отделяме 2 листа за отгоре,а другите разделяме на две.При мен останаха 7 листа,които разделих на две - 4 и 3 листа.Всеки лист от първата половина намачкваме и нареждаме в тавата.


Напръскваме равномерно със сместа вода-олио,като разпределяме сместа така,че да остане за втората половина листи и за отгоре.След това разпределяме половината от натрошеното сирене.


Отгоре поставяме втората половина кори,също намачкани и повтаряме същата процедура - напръскваме с водата и ръсим със сирене.
Загръщаме баницата с листите,които излизат от тавата,напръскваме ги с водата и покриваме най-отгоре баницата с отделените два листа.Тях също напръскваме с останалата вода.

Печем баницата в предварително загрята фурна на 180-185 градуса докато се зачерви (около 50 минути).







Пригответе си чаша айрян,топло мляко,сок,компот или каквото друго обичате и се насладете на тази хубава баница.

Източник: "Опитайте..."


Коментари