КУРАБИЕДЕС






ПРОДУКТИ:

250 гр.масло
50 гр.пудра захар
2 ч.ч.брашно
1/2ч.ч.бадеми
2 ванилии

пудра захар за овалване и поръсане на сладките

Първо изпичаме бадемите,оставяме да поизстинат и ги слагаме в една торбичка.С помоща на точилката ги начупваме на едри парчета.Това може да стане и в блендера,но аз лично предпочитам този начин,защото стават по-едри парченца и така се чувстват по-добре в курабийките.


Маслото слагаме в купичка в микровълновата да се разтопи (трябва да е топло,а не горещо).Прибавяме пудрата захар и разбъркваме с вилица да се разтвори в маслото.В купа слагаме пресятото брашно с ванилията.В средата правим кладенче и изсипваме топлото масло.Замесваме меко тесто,при нужда може да добавим още малко брашно,но внимавайте да не стане сухо и много твърдо.Тестото не месим дълго,а само докато се обединят всички продукти.Накрая прибавяме и бадемите и омесваме още малко.
С ръка оформяме топчета колкото орех и нареждаме в застлана с хартия тавичка.


Печем в предварително загрята фурна на 180-185 градуса около 20 минути на вентилатор.Не ги препичайте,сладките трябва леко да порозовеят.Затова всеки трябва да прецени градусите и времето според фурната на която пече.
Още горещи ги овалваме хубаво в пудра захар и редим в подходящ съд за сладки.Отгоре ги  ръсим отново обилно с пудра захар.
Сладките са фантастични и издържат много време.





Весели празници!!!

Коментари