Кисели краставички без стерилизация







ПРОДУКТИ:

за 3л.буркан

около 3 кг.краставички (корнишони)
3 с.л.морска сол
6 смокинови листа
2 с.л. ракия (става и без нея)
вода

Измиваме корнишоните и отрязваме крайчетата.Слагаме на дъното на буркана 2 смокинови листа,в случая това е консерванта.Нареждаме краставичките възможно най-плътно.По средата слагаме още 2 листа и отгоре редим отново краставички.След като напълним буркана,слагаме солта,ракията и още 2 смокинови листа.Напълваме с вода,затваряме и слагаме на светло за 2-3 дена докато саламурата стане мътна.Прибираме на хладно.След десетина дена са готови за консумация.
Краставичките стават хрупкави и имат леко екзотичен вкус.






Източник:24 chasa

Коментари