МЕКИ ИТАЛИАНСКИ ХЛЕБЧЕТА С ПОДПРАВКИ



 ПРОДУКТИ:
380 гр.брашно
220мл хладка вода
1 пак.мая (7гр)
1 ч.л.сол(равна)
2 ч.л.захар
3 с.л.зехтин(масло)
1 скилидка пасиран чесън
риган,мащерка
За намазване
1 с.л.разтопено масло

Изсипваме тестото в купа.В средата правим кладенче и изсипваме всички продукти,като гледаме маята да не е пряко в допир със солта.Замесваме меко тесто,намазваме леко с олио да не хване коричка и покриваме със стреч.Оставаме на топло да втаса.
От тестото правим фитил и разделяме на 8 еднакви части.Всяка част поотделно правим на фитил и нареждаме в тава,застлана с хартия за печене.

Оставяме хлебчетата да втасат,намазваме с разтопеното масло и наръсваме с маково семе,сусам или настърган пармезан както е в оригиналната рецепта.
Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса около 20 минути.
Хлебчетата стават много меки,вкусни и ароматни.Благодаря на Люси за споделената рецепта!

**След изваждане от фурната отново ги намазах с останалото масло.





Източник:Lussi's World Of Artcraft

Страничката ми във Facebook - КУЛИНАРНО ХОБИ

Коментари