ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ХЛЯБ 600гр.



ПРОДУКТИ:

*240 мл.течност
*(в мерителна чашка слагам 1с.л.ракия,100мл.прясно мляко и допълвам с вода докато стане 240мл.)
3с.л.олио
1 малка мерителна лъж.сол
1 малка мерителна лъж.захар
1 малка мерителна лъж.суха мая
150 гр.пълнозърнесто брашно
(аз ползвах пълнозърнесто и брашно от лимец общо двете брашна 150гр)
225-230гр,бяло брашно
1 ч.л.бакпулвер
семена по избор

В контейнера на хлебопекарната слагаме първо течните съставки(ракията,млякото и водата),олиото,солта и захарта.Отгоре изсипваме брашното смесено с бакпулвера,а върху него сухата мая.Пускаме на програма "пълнозърнест хляб"-при мен е трета програма.Избираме хляб 750гр(на моята хлебопекарна е най-малкия грамаж).При сигнала за добавките прибавяме семена по избор(аз сложих семки и овесени ядки).Когато свърши програмата оставяме хляба десетина минути в контейнера след което го вадим върху решетка докато изстине.Първия ден го оставам завит в памучна кърпа,а на втория (ако остане) в найлонова торбичка.

Коментари