ПШЕНИЧЕНО ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ХЛЯБ В ХЛЕБОПЕКАРНА





ПРОДУКТИ:

280 мл.топла (не гореща) вода
2 с.л.зехтин
1 ч.л.сол
1 ч.л.захар
350 гр.бяло брашно
100 гр.пълнозърнесто брашно
1 суха мая (7гр)

допълнително:
семки
овесени ядки

В контейнера на хлебопекарната слагаме продуктите в реда,в който съм ги написала.Пускаме машината на първа програма за "класически хляб"Когато чуем сигнала за прибавяне на допълнителни продукти,добавяме семките и овесените ядки.Овесените ядки предварително накисвам за десетина минути в хладка вода след което ги отцеждам.Изчакваме машината за завърши програмата и изваждаме хляба да изстине.Съхраняваме в найлонов плик.








Коментари