Продукти:
за 3 литров буркан или 4 компотени
камби
моркови
карфиол
зеле
целина
чесън
Марината:
измерване с конфитюрено бурканче(400 грамово)
- оцет - 1 бурканче
- захар - 1 бурканче без 2 пръста
- вода - 2 и 1/2 бурканчета
- 4 с.л.сол
4 аспирина или 3 гр.салицил
Измиваме и нарязваме заленчуците.Нареждаме в бурканите.Слагаме чесън,по желание бахар и даф.лист.Добавяме и стрития на прах аспирин.Слагаме в тенджера водата,оцета,захарта и солта.Разбъркваме на котлона докато се разтопи захарта,не е необходимо да завира.Заливаме туршията с маринатата.След няколко дена е готова за консумация.
Коментари
Публикуване на коментар