МАРИНОВАНА ТУРШИЯ


 




Продукти:
за 3 литров буркан или 4 компотени

камби
моркови
карфиол
зеле
целина 
чесън

Марината:
измерване с конфитюрено бурканче(400 грамово)
  • оцет - 1 бурканче
  • захар - 1 бурканче без 2 пръста
  • вода - 2 и 1/2 бурканчета
  • 4 с.л.сол
4 аспирина или 3 гр.салицил

Измиваме и нарязваме заленчуците.Нареждаме в бурканите.Слагаме чесън,по желание бахар и даф.лист.Добавяме и стрития на прах аспирин.Слагаме в тенджера водата,оцета,захарта и солта.Разбъркваме на котлона докато се разтопи захарта,не е необходимо да завира.Заливаме туршията с маринатата.След няколко дена е готова за консумация.







Коментари