ПРОДУКТИ:
150 мл.бяло вино
125гр.меко масло
125гр.олио
100гр.пудра захар
1 ванилия
около 600р.брашно
отделно:
1 кутия локум
орехи по желание
пудра захар за овалване
Смесваме в съд брашното с пудрата захар и ванилията.В отделен съд смесваме виното,олиото и мекото масло.Разбъркваме и прибавяме към сухите съставки.Замесваме меко тесто,което оставаме да си почине около половин час на хладно.
Тестото разделяме на 3-4 части.Всяка част разточваме с точилката на тънък лист,който разрязваме на 8.В единия край слагаме по малко локум и по желание орехче и завиваме като кифлички.
Готовите локумки подреждаме в застлана с хартия за печене тавичка.Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса около 15 мин.Още горещи овалваме в пудра захар.
Коментари
Публикуване на коментар