ПРОДУКТИ:
150гр.масло на стайна температура
150гр.кафява захар
75гр.бяла захар
щипка сол
2 яйца
1 ванилия
280гр.брашно
1/2ч.л.хлебна сода
100гр.млечен шок.кувертюр
100гр.черен шок.кувертюр
В купата на миксера слагаме мекото масло,кафявата захар,бялата захар и солта.Разбиваме с бъркалките около 3-4минути.
Изваждаме купата от миксера и добавяме едно по едно яйцата и ванилията,като бъркаме със силиконова шпатула.
В отделен съд слагаме брашното,содата и нарязания на малки парченца шоколад.
Сухата смес прибавяме към маслената смес и разбъркваме пак с шпатулата да се смесят добре.Не трябва да се бърка дълго време.
Завиваме купата със стреч и прибираме в хладилника за около 2 часа.
След като измине нужното време загряваме фурната на 180 градуса с вентилатор.Застиламе тавата с хартия за печене.С лъжица за сладолед вземаме от сместа и слагаме в тавата.На снимката показвам лъжицата за сладолед.
Бисквитките се слагат на разстояние.Притискаме леко с ръка всяка бисквитка (не се натискат много,защото при печене сами се разстилат на ширина).
Печем 12-13 минутки,оставяме да изстинат и да се стегнат и сервирамe.
Източник с видео: Soft Cookies
ΥΛΙΚΑ
- 150 γρ. βούτυρο
- 150 γρ. ζάχαρη καστανή
- 75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 αβγά, μεσαία
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 280 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 100 γρ. κουβερτούρα
- 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο τη ζάχαρη καστανή, την κρυσταλλική ζάχαρη, το αλάτι και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά να αφρατέψει το μείγμα.
- Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε τα αβγά, τη βανίλια και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα, τις κουβερτούρες χοντροκομμένες και ανακατεύουμε με μια μαρίζ απαλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο στον αέρα.
- Με ένα scoop παγωτού παίρνουμε μείγμα και το τοποθετούμε σε ταψιά με λαδόκολλα. Αφήνουμε μεγάλο κενό ανάμεσά τους γιατί θα απλώσουν πολύ στον φούρνο. Δεν τα πιέζουμε με τα χέρια μας!
- Ψήνουμε για 12-13 λεπτά το κάθε ταψί. Αφήνουμε να κρυώσουν για να σφίξουν και σερβίρουμε.
Коментари
Публикуване на коментар