БИСКВИТКИ Soft Cookies


 



ПРОДУКТИ:

150гр.масло на стайна температура

150гр.кафява захар

75гр.бяла захар

щипка сол

2 яйца

1 ванилия

280гр.брашно

1/2ч.л.хлебна сода

100гр.млечен шок.кувертюр

100гр.черен шок.кувертюр


В купата на миксера слагаме мекото масло,кафявата захар,бялата захар и солта.Разбиваме с бъркалките около 3-4минути.

Изваждаме купата от миксера и добавяме едно по едно яйцата и ванилията,като бъркаме със силиконова шпатула.

В отделен съд слагаме брашното,содата и нарязания на малки парченца шоколад.

Сухата смес прибавяме към маслената смес и разбъркваме пак с шпатулата да се смесят добре.Не трябва да се бърка дълго време.

Завиваме купата със стреч и прибираме в хладилника за около 2 часа.

След като измине нужното време загряваме фурната на 180 градуса с вентилатор.Застиламе тавата с хартия за печене.С лъжица за сладолед вземаме от сместа и слагаме в тавата.На снимката показвам лъжицата за сладолед.


Бисквитките се слагат на разстояние.Притискаме леко с ръка всяка бисквитка (не се натискат много,защото при печене сами се разстилат на ширина).



Печем 12-13 минутки,оставяме да изстинат и да се стегнат и сервирамe.





Източник с видео: Soft Cookies


ΥΛΙΚΑ

  • 150 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 αβγά, μεσαία
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 280 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 100 γρ. κουβερτούρα
  • 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο τη ζάχαρη καστανή, την κρυσταλλική ζάχαρη, το αλάτι και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά να αφρατέψει το μείγμα.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε τα αβγά, τη βανίλια και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα, τις κουβερτούρες χοντροκομμένες και ανακατεύουμε με μια μαρίζ απαλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο στον αέρα.
  • Με ένα scoop παγωτού παίρνουμε μείγμα και το τοποθετούμε σε ταψιά με λαδόκολλα. Αφήνουμε μεγάλο κενό ανάμεσά τους γιατί θα απλώσουν πολύ στον φούρνο. Δεν τα πιέζουμε με τα χέρια μας!
  • Ψήνουμε για 12-13 λεπτά το κάθε ταψί. Αφήνουμε να κρυώσουν για να σφίξουν και σερβίρουμε.





Коментари