ПРОДУКТИ:
(чаша с вместимост 200 мл.)
2 яйца
1 ч.ч.захар
1 ч.ч.олио
5 с.л.мед
1 равна ч.л.хл.сода загасена в малко оцет
1 ч.л.канела
около 600 гр.брашно
мармалад за слепване на сладките
глазура:
100 гр.шоколад
100 гр.течна сметана
15 гр.мед
Разбиваме яйцата със захарта.Прибавяме олиото и меда като бъркаме с миксера да се разтвори меда.Следват канелата и угасената в малко оцет сода(може да се угаси и в чаена лъжичка кисело мляко).Започваме да добавяме по малко от брашното.Замесваме меко и леко лепнещо тесто.Оставаме 15мин.да си почине.Вземаме част от тестото и разточваме лист с дебелина 0,5мм.С формички или чаша изрязваме меденките и ги подреждаме в тава застлана с хартия за печене.
Печем в загрята на 180 градуса фурна от 5 до 10 мин.според фурната.Меденките трябва леко да променят цвета си,не бива да се пекат много.Щом изстинат ги слепваме по две с мармалад.
Затопляме течната сметана,без да завира.Прибаваме я към начупения шоколад,добавяме и меда и разбъркваме.Топваме меденките от едната страна само и нареждаме върху решетка да се стегне шоколада.
По желание може да се украсят отгоре с бял шоколад.
Коментари
Публикуване на коментар