ПРОДУКТИ:
200 мл.айрян
1/2 ч.л.хл.сода
1 яйце
170 гр.квас
350 гр.брашно
1 ч.л.равна сол
отделно 50 гр.масло за топене на топчетата
за крема:
100 гр.масло
5 ч.л.вода
2 ч.л.галета
3 ч.л.брашно
1 равна чаена лъжичка сол
В купа слагаме айряна и содата.Добавяме кваса и яйцето и разбъркваме.Следва брашното и замесваме тесто.Оставяме 30 мин.да си почине,след което се прибавя солта.Меси се докато се усвои солта.Покриваме купата и оставаме да втаса като на два три пъти правим разтегляне на тестото през 30-40 минути.
От готовото тесто късаме топчета малко по-големи от лешник и по-малки от орех,топим в разтопеното масло и нареждаме в намазана с мазнина тава.
Приготвяме крема като смесваме мекото масло,водата,галетата,брашното и солта.С тази смес намазваме милинките отгоре.Оставаме на топло да втасат.Аз ги сложих във фурната на 40 градуса.
Пекох в предварително загрята фурна на 180 градуса 45 минути с вентилатор.
Коментари
Публикуване на коментар