АГНЕШКО ФРИКАСЕ С МАРУЛЯ ПО ГРЪЦКИ

 


ПРОДУКТИ:

1 кг.агнешко или ярешко месо

1 връзка зелен лук

1 малка главичка сух лук

2 големи марулки

копър,черен пипер,сол на вкус

2 жълтъка

сок от един лимон

Запържваме в мазнина нарязаното на порции месо за няколко минути да се зачерви от всички страни.Добавяме нарязания на ситно сух лук,разбъркваме още 1-2 минутки и прибавяме топла водичка да се покрие месото.Оставяме да ври около 30-40 минути,след което добавяме и нарязания зелен лук.Варим на слаб огън докато омекне месото.През това време режем на едри ивички измитите марулки и попарваме за 2-3 минути с гореща вода,след което прецеждаме в кевгир.Добавяме марулите,ситно нарязания копър,сол на вкус и черен пипер  към свареното месо и варим още 15-20 минути.Ако в ястието има доста вода може да разтворим малко брашно с водичка и да добавим към ястието.Сваляме от котлона.Отделно в купичка разбиваме двата жълтъка с лимоновия сок.Постепенно добавяме от горещия сос при непрекъснато бъркане,докато се уеднакви температурата на  яйчено-лимоновия сос с тази на ястието.Изсипваме в тенджерата като я разклащаме с ръце да се смеси с останалия сос.




Коментари