четвъртък, 10 януари 2013 г.

ГРЪЦКИ СЛАДКИ СКАЛЦУНЯ



ПРОДУКТИ :

1 кг брашно
2 водни чаши олио
1 водна чаша бяло вино или бира
2 чаени лъжички бакпулвер
малко орехи или бадеми
локум, или някакво сладко,или фурми

Първо бием олиото с виното.Пресяваме брашното с бакпулвера и започваме да го добавяме по малко към сместа.Омесваме тестото и оставяме в хладилника за 30 минути.След като го извадим вземаме малки топчета,разтваряме леко с ръка и слагаме пълнеж по избор-локум с орехи,сладко с орехи или бадеми или по една фурма,на която предварително сме извадили костилката.Загръщаме топчето и оформяме като полумесеци или ги оставяме кръгли.

Слагаме готовите сладки в тавичка и печем на 180 градуса около 20 - 30 минути.

Още топли напръскваме леко с водичка и овалваме в пудра захар.