четвъртък, 17 януари 2013 г.

КАРТОФКИ АЛА КРЕМ



ПРОДУКТИ:

картофи
течна сметана
гъби и бекон по желание
малко лимонов сок
сол,черен пипер,естрагон


Обелваме и нарязваме картофите на кръгчета.Изпържваме  леко да поомекнат.Слагаме в тавичка.Количеството на картофите е според тавата.Трябва да покрият дъното поне 2 пръста.Слагаме гъбите предварително обработен(ако не са консерва)и бекона нарязан на парченца.Прибавяме солта,ч.пипер,естрагона и около 1 ч.лъжичка лим.сок.Заливаме с течна сметана да се покрият картофите.Разбъркваме внимателно да се омешат добре всички продукти и притискаме с лъжица или шпатула да се заглади отгоре.Ръсим с настърган кашкавал или пармезан и печем в умерена фурна докато получи хубава зачервена коричка.



Ястието е също толкова вкусно и без гъби и бекон само с картофи.