МИЛФЕЙГ




НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

1 опаковка бутер тесто

ЗА КРЕМА:
1 литър прясно мляко
200 гр.маргарин
3/4 водни чаши захар
2 жълтъка
5 супени лъжици корн флаур(царевично нишесте)
1,5 супени лъжици брашно
2 ванилии
настъргана лимонова кора

ЗА НАМАЗВАНЕ ОТГОРЕ:
разбита сметана

Отваряме единия лист бутер тесто и го разрязваме на 3 по дължината.Слагаме в тавичка,надупкваме отгоре с вилица и печем във фурната да добие златист цвят.Същото правим и с другия лист.

След като поизстинат леко разрязваме с нож на две всеки правоъгълник по дължината както режем блатовете за торта през средата - да се получат по 2 листа от всеки.Нареждаме един ред в тавичка с опеченото надолу.
През това време вече сме направили крема: В тенджера слагаме на котлона млякото (отделяме една чаша от него),маргарина,захарта,ванилията и настърганата лим.кора и оставяме да заври.Отделно разбиваме двата жълтъка,добавяме отделеното пр.мляко,нишестето и брашното.Тази смес добавяме към врящото мляко и бъркаме непрекъснато докато се свари.Сваляме от котлона и оставаме настрана да изстине.

След като е готов крема мажем изпечените и наредени в тавичка кори.Отгоре нареждаме още един ред кори пак с изпеченото надолу.Повтаряме пак с крем и отново кори-крем да стане на 3 пласта.

Отделно разбиваме сметаната(аз ползвам готова гръцка сметана на прах "Garni").Намазваме отгоре сладкиша и наръсваме с начупени кори от бутер тестото.По желание ръсим с пудра захар и канела.




Коментари