сряда, 23 януари 2013 г.

"ПАРЕЛЕС" - КАРТОФЕНИ КЮФТЕТА


ПРОДУКТИ:
около 800 гр.картофи
1 главичка лук нарязан на много ситно
1 с.л.царевично нишесте
2-3 с.л.галета
1 яйце
сирене,колкото желаем на вкус
50 гр.настърган кашкавал (по желание)
сол,ч.пипер,магданоз,копър или чубрица

Сваряваме и обелваме картофите.Настъргваме ги на рендето на по-едричко.Прибавяме лука,нишестето,галетата,яйцето,натрошеното  сирене,кашкавала и подправките.Замесваме.


Оформяме кюфтенцата,като леко намокряме отвреме навреме ръцете си за да не лепнат.Овалваме в брашно.



Изпържваме в сгорещено олио и слагаме на домакинска хартия да се отцедят.