четвъртък, 24 януари 2013 г.

ПИЦА



Пробвала съм различни варианти тесто за пица,но това е любимото ми.Реших да комбинирам така продуктите и се оказа,че е много вкусно.Правя го вече 4-5 години по този начин и не бих го заменила с друго.Мисля,че тайната за това е,че използвах същевременно мая и баквулвер,а присъствието на нишесте прави тестото още по-вкусно и хрупкаво.Пробвайте и ще ме споменавате!!!



ПРОДУКТИ:
за 4 пици с d-25 см.

500 гр.брашно
1/4 чаена чаша кр.масло или маргарин
11/4 ч.чаша прясно мляко
1/2 пак.суха мая
1/2 бакпулвер
2 с.л. корн флаур  (нишесте)
1 ч.л. сол
1 ч.л.захар

ЗА ОТГОРЕ:
Кетчуп или салца
салам,бекон,сирене
гъбки,пипер,кашкавал

От изброените продукти замесваме тесто и оставяме да втаса.

Вземаме една част от тестото и го разточваме на тънък лист.Поставяме в намазана с мазнина тавичка за пица.

Надупкваме блата с вилица на няколко места.Намазваме на тънко с кетчуп или салца.Отгоре разпръскваме парченца от салама,гъбките,сиренце.По желание може да сложим и топено сирене.Най-отгоре настъргваме кашкавал.


Печем на 180 -200 градуса в зависимост от фурната около 15 минути.




Пица от 19.03.2014г.








ДА ВИ Е СЛАДКО !!!