събота, 26 януари 2013 г.

КАРТОФКИТЕ НА ДЖЕЙМИ ОЛИВЪР



ПРОДУКТИ:

1 кг.картофи
50 гр.кр.масло
зехтин
чесън
1-2 с.л.оцет
сол,ч.пипер,чубрица,розмарин
 или др.подправки по ваш вкус

Измиваме,обелваме и нарязваме картофите на две половинки.Сваряваме ги в подсолена вода за 10 минути.Отцеждаме добре от водата и изсипваме в тавичка,в която сме сложили предварително малко зехтин и кр.масло.Картофите трябва да са на един ред.Печем в предварително загрята фурна на 180 -190 градуса около 20-25 минути.През това време смесваме оцета с чесъна и 2-3 лъжици зехтин.Вадим картофите и ги притискаме с вилица или специален уред за картофи към дъното на тавата.


Обръщаме ги едно по едно и върху тях разстиламе равномерно сместа с оцета и чесъна и слагаме подправки по наш избор.Ако е нужно добавяме малко сол.Връщаме картофите отново във фурната и печем още около 20-25 минути докато се зачервят.Сервираме самостоятелно,като гарнитура за месо,със салата "Снежанка"или някакъв сос по наше желание.