ПРОДУКТИ:
1 кг.картофи
50 гр.кр.масло
зехтин
чесън
1-2 с.л.оцет
сол,ч.пипер,чубрица,розмарин
или др.подправки по ваш вкус
Измиваме,обелваме и нарязваме картофите на две половинки.Сваряваме ги в подсолена вода за 10 минути.Отцеждаме добре от водата и изсипваме в тавичка,в която сме сложили предварително малко зехтин и кр.масло.Картофите трябва да са на един ред.Печем в предварително загрята фурна на 180 -190 градуса около 20-25 минути.През това време смесваме оцета с чесъна и 2-3 лъжици зехтин.Вадим картофите и ги притискаме с вилица или решетъчна лъжица към дъното на тавата.
Обръщаме ги едно по едно и върху тях разстиламе равномерно сместа с оцета и чесъна и слагаме подправки по наш избор.Ако е нужно добавяме малко сол.Връщаме картофите отново във фурната и печем още около 20-25 минути докато се зачервят.Сервираме самостоятелно,като гарнитура за месо,със салата "Снежанка"или някакъв сос по наше желание.
Чудни са картофките!
ОтговорИзтриванеУспех на блога!Ще следя с интерес предложенията ти!
Хубав неделен следобед!