сряда, 30 януари 2013 г.

ПЕЙНЕРЛИ - ГОНДОЛИ



ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО:

500 гр.брашно
1/2 бакпулвер в брашното
1 1/4 ч.чаша топло пр.мляко
1/4 ч.чаша кр.масло
2 с.л. корн флаур (царевично нишесте)
1 ч.л сол
1 ч.л.захар
1/2 пак.суха мая

ПЛЪНКА:

1 вариант: кашкавал,салам или бекон,гъби,малко лютеница или кетчуп
2 вариант: разбито яйце смесено със сирене,кашкавал,малко лютеница или кетчуп
3 вариант: салам,гъби,сирене с яйце,кашкавал,маслини,малко лютеница или кетчуп

От изброените продукти замесваме тесто.



Завиваме с кухненска мембрана и оставаме на топло да втаса.




Вземаме една топка от тестото около 150 гр.и разстиламе на тънко с точилката върху намазнен плот.С ножа правим два надлъжни разреза.





Намазваме с масълце цялата питка.В средата слагаме на тъничко лютеница или кетчуп.




Налагаме плънката по избор.




Завиваме първо единия край на тестото като внимаваме отвора да се падне по средата.По същия начин завиваме и от другата страна.Нареждаме в намазана с мазнина тавичка.




Оставаме оформените гондоли за около 30 мин.да си отпочине тестото.Намазваме отгоре с жълтък+малко олио и ръсим по желание със сусам.Слагаме в предварително загрята  фурна и печем като пица.







Тестото е идеално и за пица.