петък, 4 януари 2013 г.

МИДИ С ОРИЗ





ПРОДУКТИ: 

1/2 кг миди
1 чаена чаша ориз
1 връзка зелен лук
1 зелена пиперка
1 червена пиперка капия
1 домат нарязан на ситно
1 ч.л.вегета
олио,магданоз,копър,гюзум,сол,ч.пипер
малко узо за загасяне
скилидка чесън


Попарваме мидите за 1-2 минути и ги прецеждаме.Запържваме лука и нарязаните на ивички пиперки и загасяме с узото.Прибавяме нарязания на дребно домат и ориза и заливаме с гореща вода 1:2(за ориз басмати) или 1:3(за ориз каролина).Добавяме вегетата,изцедените миди и подправките.Варим,докато ориза поеме всичката вода.Покриваме тенджерата с кърпа и захлюпваме с капак.Оставаме така около 30 минути.