понеделник, 14 януари 2013 г.

ДРОБСЪРМА С ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА


ПРОДУКТИ за 4 порции:
1/2 кг.пилешки дробчета
2 връзки зелен лук
1 чаена чаша ориз
сол,черен пипер,магданоз,гюзум,малко копър
За заливката:2 яйца,1/2 кофичка кисело мляко

Нарязваме дробчетата на ситно.Запържваме в мазнината.Добавяме нарязаният на ситно зелен лук.Запържваме още 1-2 минути.Прибавяме  ориза и заливаме с гореща вода в съотношение 1:3.Следват всички подправки,разбъркваме и изсипваме ястието в тавичка.Печем във фурната,докато попие всичката вода.Правим заливката от яйцето и киселото мляко и печем още 5-10 минути.