понеделник, 14 януари 2013 г.

ВКУСЕН СЕЛСКИ ХЛЯБ



Хлябът е по рецепта на Desislava Kilikchiyska


ПРОДУКТИ :
500 грама брашно
300 мл.хладка вода
1 чаена лъжичка сол
1 пак.суха мая

Слагаме всички продукти в миксера
или в машината за хляб в следния ред:
1.водата
2.брашното
3.маята-в средата
4.солта-в единия край

Замесваме тесто,изваждаме от миксера и слагаме в намазана 
с мазнина продълговата форма.В случая аз го разделин на две,тъй като ми харесва хлябът да има повече коричка.
Оставяме на топло около 1 1/2 часа да втаса.Слагаме във фурната и включваме на 180 градуса(слага се в студена фурна).Печем около 45 минути.
Вадим от формата ,минаваме отгоре с напоена във вода четка и завиваме с кърпа за 5-10 минути.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хлябът втасва само веднъж.