сряда, 30 януари 2013 г.

ПЪРЖОЛИ С ГЪБИ И МАЙОНЕЗА



ПРОДУКТИ:

свински вратни пържоли 3 броя
125 гр.майонеза
125 гр.кис.мляко
1 главичка сух лук
гъби
1-2 с.л.горчица
1 с.л.брашно
1/2 кубче KNOR (булiон)
1 ч.ч.вода
ч.пипер,малко сол,1скилидка чесън

Първо начукваме пържолите на тънко.Осоляваме слабо.В тиган с малко мазнина ги запъпжваме да добият приятен цвят.



Отгоре нареждаме нарязания на полумесец лук и гъбите.


Отделно разбиваме майонезата с кис.мляко,горчицата,брашното,натрошения knor и водата.Заливаме пържолите с тази смес.Слагаме подправките.


Печем във фурната на 180 градуса около 1 - 1 1/2 докато омекнат пържолите.Сервираме с гарнитура по желание.