вторник, 29 януари 2013 г.

ТУРШИЯ ВКУСОТИЯ

по рецепта моята сестра МАРИЯ АТАНАСОВА





ПРОДУКТИ:

6 кг.зеленчуци: камби,моркови,карфиол,целина,чесън

Измиваме и нарязваме зеленчуците




МАРИНАТА:

9 бурканчета (400 грамови) вода
4 бурканчета захар
4 бурканчета оцет
1 бурканче морска сол


За всеки буркан (компотен буркан)по 2 аспирина на дъното

Слагаме двата аспирина на дъното на буркана и нареждаме измитите и нарязани зеленчуци.Слагаме маринатата на котлона и бъркаме до пълното разтваряне на захарта и солта(не я завираме).Заливаме наредения зеленчук с горещата,но не вряла марината.Затваряме и прибираме на хладно.