сряда, 9 януари 2013 г.

ПИЛЕ С КРИТАРАКИ ( RIZONI )




ПРОДУКТИ ЗА 4 ПОРЦИИ :

1/2 пакет Rizon ( 250 - 300 гр )
4 порции пилешко месо
1 главичка лук
1 зелена чушка
1 - 2 домата
магданоз,сол,ч.пипер,малко босилек


Запържваме месото в мазнина.Доливаме водичка и оставяме да се свари до готовност.Отстраняваме от огъня.Отделно запържваме ситно нарязания лук и зелената чушка.Добавяме rizona ,разбъркваме и след 1-2 минути прибавяме и настърганите домати.Заливаме ястието с горещия булioн,в който сме варили пилето.в съотношение 1 : 3
Добавяме солта,магданоза,ч.пипер и босилека,На този етап,ако искаме изсипваме ястието в тавичка и слагаме във фурната.След като поеме всичкия сос е готово.



Ястието става много вкусно и с телешко месо.