понеделник, 18 февруари 2013 г.

СНЕЖНИ ТОПКИ - ЩРУДЕЛ


ПРОДУКТИ: за 11-12 топки
6 листа за баница
2 големи ябълки
захар на вкус
канела 
кр.масло или маргарин
орехи
1-2 с.л.галета

Приготвяме плънката: настъргваме на едро ренде обелените ябълки.Слагаме в тиган малко кр.масло и ги запържваме.Добавяме захар на вкус,канелата,едро нарязаните орехи и галетата и разбъркваме.Оставаме леко да поизстине.Вземаме един лист за баница и го разделяме на две.Намазваме с масло и слагаме в единия край от плънката.


Загръщаме с другия край на листа и завиваме на рулце.


Подгъваме двата края да стане като топка и слагаме във формички за мъфини.Готовите топки слагаме в загрята фурна (аз ги пека на 200 градуса на вентилатор).Вадим и ръсим с пудра захар и канела.Стават много вкусни и хрупкави.

ЗАБЕЛЕЖКА: Плънката може да се направи и с тиква,а също и с крем.На снимката по-долу са с пълнеж от ябълки и с крем за бугаца(виж рецептата за бугаца).