понеделник, 18 февруари 2013 г.

"БУГАЦА"-ГРЪЦКА БАНИЦА С КРЕМ





ПРОДУКТИ:
8 листа за баница

ЗА КРЕМА:
1 л.пр.мляко
3/4 ч.ч.ситен грис
3/4 ч.ч.нишесте
1 ч.ч.захар
щипка сол,2 ванилии
накрая 2 с.л.кр.масло

масло за намазване на корите
пудра захар и канела за поръсване отгоре

Първо правим крема.В 1/2 ч.ч.студено пр.мляко разтваряме нишестето и гриса.Останалото мляко заедно със захарта слагаме на котлона.След като заври добавяме разтвореното нишесте с гриса и бъркаме,докато се сгъсти.Сваляме от котлона и прибавяме кравето масло и ванилиите.Оставяме на страна и оставаме леко да поизстине.
Намазваме една тавичка с масло и налагаме 2 листа за баница така,че да излизат от тавата.Намазваме с разтопено масло.

Отгоре налагаме други 2 листа също намазани помежду с кр.масло.Изсипваме всичкия крем и заглаждаме.


Загръщаме крема от всички страни с листите,които сме оставили да излизат извън тавата.Отгоре редим останалите листа като ги мажем помежду с масло.


Отгоре също намазваме с масло.
Слагаме готовата баница в предварително загрята фурна на 190-200 градуса и печем докато се зачерви.


Режем парченце и ръсим с пудра захар и канела.