четвъртък, 21 февруари 2013 г.

СУПА ТОПЧЕТА




ПРОДУКТИ:
500 гр.кайма
1 главичка сух лук
1 малка кафяна чашка ориз
1 яйце
1 малък морков настърган на ренде
магданоз,сол.ч.пипер,1/2 ч.л.къри
1 ч.л.пикантина
олио
сок от един лимон
допълнително 3 с.л.ориз за самата супа

Замесваме каймата - слагаме нарязания на дребно 1/2 лук,ориза,белтъка от яйцето,малко магданоз и 
ч.пипер.Оформяме топчета и овалваме в брашно.Слагаме в тенджера вода и малко олио .Добавяме другия 1/2 ситно нарязан лук,настъргания морков и пикантината.Щом заври пускаме топчетата,слагаме сол на вкус и карито.Варим около 15 минути и добавяме 3 с.л.ориз и малко магданоз.Варим още десетина минути и сваляме от огъня.Разбъркваме 1-2 жълтъка със сока от един лимон.Добавяме по малко от горещия булιοн,след което изсипваме в супата и разбъркваме.