вторник, 5 февруари 2013 г.

ПУХКАВИ ПЪРЖЕНИ КЮФТЕНЦА



ПРОДУКТИ:

1 кг.кайма (смес 50 на 50 свинско-
телешко)
1 глава сух лук
2 яйца
3 пълни с.л.кис.мляко
3 с.л.галета
1/2 ч.л.хл.сода,загасена в млякото
сол,ч.пипер,магданоз,чубрица

В тиган запържваме ситно нарязания лук.Като изстине го прибавяме в каймата заедно с всички останали продукти.Ако искаме кюфтетата да са "неврозни"добавяме малко чили в каймата.Оставяме за няколко часа да поеме добре подправките.Оформяме кюфтетата като топим ръцете си във вода да не ни лепне.Овалваме в брашно и пържим в сгорещена мазнина.