сряда, 6 февруари 2013 г.

ЕФЕКТНИ ГОРСКИ ПЪНЧЕТА



ПРОДУКТИ ЗА 4 ПЪНЧЕТА:

2 големи или 4 малки картофа сварени
2 листа за баница
1/2 малка главичка лук,нарязан на ситно
1 яйце
малко сиренце
1 с.л.галета
гъбки по желание
малко нарязан на ситно колбас
сол,чубрица,магданоз,малко краве масло

Настъргваме сварените картофи на рендето.Прибавяме всички останали продукти и размесваме.Намазваме на тънък слой единият лист с масло,отгоре налагаме вторият лист и също намазваме с масло.Режем на четири квадрата-големината определяме ние.В единия край на всеки квадрат поставяме от плънката,слагаме малко парченце кашкавал и завиваме на рулце.Притискаме от единия край и поставяме във форми за мъфини.Притискаме леко и горния край,намазваме с жълтък смесен с малко олио и печем във предварително загрята фурна на 180-190 градуса докато се зачервят.
ЗАБЕЛЕЖКА:При плънката може да се импровизира - например може да се добави топено сиренце,може да се направят с яйце и сирене,меже да се направи сладка плънка с ябълки,орехи и канела като щрудел или с тиква и т.н.