събота, 9 февруари 2013 г.

"КРУТОН"


Ако имаме стар сух хляб за да не го изхвърляме може да направим  вкусни хрупкави хапки"КРУТОН".Подходящ е за добавка към салати,супи,както и самостоятелно като мезе за бира.



Нарязваме хляба на малки кубченца и го слагаме в тавичка.Овкусяваме със сол и подправки по наш вкус - чубрица,розмарин,тимари (мащерка),сух чесън и т.н.каквото пожелаем.Напръскваме със зехтин или кр.масло и разбъркваме добре.Слагаме във фурната на около 160 градуса и печем като от време на време разбъркваме.Като добият хубав цвят -да се позачервят- ги вадим и оставяме да изстинат в тавата.Съхраняваме в стуклен съд или кутия затворени.