вторник, 12 март 2013 г.

ПЛОДОВА ПИТА С КОНФИТЮР И ОРЕХИ





ПРОДУКТИ ЗА БЛАТА:

1 ч.ч.захар
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л.хл.сода угасена в киселото мляко
3/4 ч.ч.олио
брашно за меко тесто

ЗА ОТГОРЕ:
конфитюр по желание
едро нарязани орехи
пудра захар


От продуктите за блата правим меко тесто.Отделяме 1/3 от него и оставяме настрана.Останалото тесто слагаме в намазана с мазнина тавичка.

 Печем на 180 градуса докато порозовее.Изваждаме от фурната.Намазваме отгоре с конфитюра и ръсим с орехите.

Към отделеното тесто добавяме още брашно да стане по-твърдо тесто.Оформяме фитили,които наслагваме крътосано върху питата.

Слагаме отново във фурната и печем до готовност.


След като поизсине ръсим с пудра захар.