сряда, 22 май 2013 г.

ГЮЗЛЕМИ


ПРОДУКТИ:
100 мл.кис.мляко
1/2 ч.л.сода угасена в млякото
50 мл.вода
70 мл.прясно мляко
1 с.л.олио
1/2 ч.л.сол
1/2 ч.л.захар
около 500 гр.брашно

От изброените продукти замесваме средно меко тесто и оставаме да си почине 30 минути.
Разделяме тестото на 7 топки.Всяка топка разточваме с точилката върху набрашнения плот на тънък лист.Намазваме  получената питка с масло и наръсваме със сирене.

Завиваме на руло и усукваме.

Двата края завиваме на охлюв както е показано на снимката.Получават се две охлювчета.

Намазваме с масло едното охлювче и го захлюпваме с другото охлювче едно върху друго.


Полученият един охлюв разточваме с точилката на тънко.

Печем от двете страни в намазан съвсем леко с мазнина незалепващ тиган или на скара.Аз ги пека в тиган-скара.