ТОРТА С ПАЛАЧИНКИ

Рецептата за тази торта видях в сайта "Изненадите на Мери Попинз".Хареса ми като идея и реших да я пробвам като направих малки промени.Възможноста за импровизация е голяма както с пълнежа на палачинките,така и с крема.Получи се тази много вкусна и ефектна торта.


ПРОДУКТИ:
 За палачинките:
0.500 мл.прясно мляко
3 яйца
100 мл.олио
200 гр.брашно
щипка сол
щипка захар

За крема:
1 л.прясно мляко
6 с.л. нишесте ванилия (равни)
10 с.л.захар
2 ванилии
120 гр.кр.масло
2 яйца
15 гр.желатин

Допълнително меренда,пралина или какъвто друг пълнеж за палачинките искаме.

Първо приготвяме палачинките.Смесваме всички продукти и разбъркваме до хомогенна смес.В незалепващ тиган,намазан много малко с масло слагаме на тънко от сместа.Изпичаме от двете страни.

За крема:
Загряваме млякото със захарта.Яйцето и нишестето разбъркваме с малко водичка.Добавяме към горещото мляко.След като започне да се сгъстява (не се оставя да стане много гъсто) сваляме от огъня и прибавяме маслото и ванилията.Бъркаме до леко охлаждане и добавяме разтворения предварително желатин.

И сега как се оформя самата торта:
Всяка една палачинка се намазва с пълнежа и се навива на рулце.

 На дъното на форма за торта или в тавичка се застилат 1-2 палачинки,така че да го покрият.Отгоре нареждаме навитите палачинки.


Върху палачинките изсипваме леко охладения крем и заравняваме.В оригиналаната рецепта се слагат още един ред палачинки и се заливат с крем.Аз обаче я направих на един ред и изсипах всичкия крем.



Най-отгоре украсяваме с разтопен шоколад.



Ако искаме можем да направим ганаш за пълнеж на палачинките- Смесваме 200 гр кувертура с 200 гр.течна сметана.От тази смес отделяме 2-3 с.л. за украса на тортата.











Коментари

  1. Снежи,чудесно си развила идеята!Обичам да правя палачинкови торти....и да ги ям, разбира се.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар