петък, 26 юли 2013 г.

ПИЛЕШКИ ХАПКИ ЖУЛИЕН С ГЪБИ И СОС


ПРОДУКТИ:
3 пилешки бутчета обезкостени или 3 пилешки филенца
1 главичка лук
1 консерва гъби (400 гр.)
1 зелена пиперка
1 домат
няколко кисели краставички
100 мл.бяло вино
100 мл.вода
2 с.л. течна сметана
1/3 ч.л.къри
1 скилидка чесън
ч.пипер
2 зрънца бахар
магданоз
сол на вкус

Нарязваме пилешкото месо на ивички-жулиен.Запържваме в олио,докато добие златист цвят.Ако е месо от бутчета добавяме една чаша вода и оставяме да поври и поомекне .След като изври водата,ако месото е все още жилаво добавяме отново вода.Щом остане на мазнина прибавяме лука,гъбите и нарязания на ивички пипер.Позапържваме и загасяме с виното.


Добавяме краставичките,също нарязани на ивички и домата,нарязан на ситно.Заливаме със сметаната и водата и добавяме всички подправки
(къри,чесън,ч.пипер,бахар,магданоз,сол).Изсипваме ястието в йенска тавичка.



Слагаме в умерена фурна и запичаме около 30-35 минути.По желание наръсваме с настърган кашкавал и запичаме още 5 минути.



Сервираме с гарнитура от ориз или картофи.