ЩРУДЕЛ С БУТЕР ТЕСТО И ЯБЪЛКИ




ПРОДУКТИ:

За един лист бутер тесто:
2-3 ябълки
стафиди или др.сушени плодове
1 каф.чашка орехи 
2 с.л.кр.масло за пълнежа и малко за намазване на листа
захар на вкус 
1 с.л.овесени ядки(по желание),предварително накиснати в малко вода
канела
1 ванилия
2-3 натрошени на прах бисквити

Ябълките обелваме и нарязваме на малки кубчета или настъргваме на ренде.


В незалепващ тиган слагаме двете супени лъжици масло да се загрее и изсипваме ябълките.Добавяме и 2-3 с.л.вода.Щом изври водата и поомекнат малко ябълките добавяме захарта и бъркаме да се разтопи.Така се карамелизират леко ябълките.Изключваме котлона и добавяме орехите,стафидите или други сушени плодове,нарязани на ситно,канелата,бисквитите,ванилията.Оставаме настрана малко да поизстине.


Отваряме листа бутер тесто и го намазваме леко с масло.Мислено го разделяме на 3 части по дължината.В двете крайни части правим разрези с ножа като рибена кост.


В средата изсипваме равномерно плънката по цялата дължина,като оставаме малко в долния край,където загръщаме тестото за да не изтече.


Загръщаме плънката като започваме да прехвърляме на кръст лентите - веднъх от дясно,веднъж от ляво.


Намазваме от горе рулото с жълтък и печем на 180 - 190 градуса около 35-40 минути.Вижда се кога е изпечено - щом добие хубав кафеникав загар отгоре и отдолу.Готовото руло вадим веднага на скара да изсине.


Отгоре ръсим с пудра захар.






Коментари